0336408401

comenzi@mesplant.ro

Adrian Oros: OBLIGATIVITATEA de a ţine PIEŢELE AGROALIMENTARE DESCHISE va fi prevăzută printr-o NOUĂ ORDONANŢĂ MILITARĂ!

ANUNŢ DE ULTIMĂ ORĂ MINISTRUL AGRICULTURII. Adrian Oros a anunţat, în această seară, că mâine, 8 aprilie, va fi emisă o nouă Ordonanţă Militară, care va include şi obligativitatea ca pieţele agroalimentare să fie deschise în toată ţara.

Declaraţia a fost făcută în emisiunea „Legile puterii” de la Realitatea TV. Întrebat de moderatoarea emisiunii unde ar putea interveni Ministerul Agriculturii în lanţul de distribuţie pentru a ajuta fermierii care au stocuri foarte mari de produse agroalimentare pe care nu au unde să le vândă, ministrul Agriculturii a spus că „principala cauză (pentru stocurile mari de produse –n.red.) este modificarea comportamentului consumatorilor”.

„Pe de altă parte, o parte din pieţe au fost închise şi de aceea am făcut apel, de la începutul crizei, la autoriăţile publice locale, să lase pieţele deschise, pentru că sunt singurele locuri unde producătorii locali pot să îşi vândă produsele, mai ales produsele de sezon. Respectând nişte măsuri impuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii virusului se poate face comerţ civilizat. Dacă magazinele de colţ de stradă, de 10 mp, au rămas deschise, nu văd de ce nu ar rămâne deschise şi aceste pieţe. Şi am continuat cu acest apel şi mâine (8 aprilie-n.red.) o să prindem chiar într-o ordonanţă militară obligativitatea deschiderii pieţelor, cu asigurarea, desigur, a măsurilor de combatere a răspândiri virusului.

Pe de altă parte, foarte mulţi producători mici care nu sunt asociaţi în cooperative nu pot să îşi vândă marfa în lanţurile de retail, dar acest lucru nu s-a întâmplat niciodată, în fiecare an o parte din producţie rămâne nevândută”, a declarat ministrul Adrian Oros.

Sursa: https://www.revista-ferma.ro/